Geschiedenis

Augustus 2009

Oeganda

NELE

Als snel kwamen we in contact met Moureen, een Oegandese vrouw wie graag een project zou starten. Ze bracht ons in contact met Janat. Janat heeft HIV en had zelf reeds een organisatie waarbij mensen met HIV samenkwamen om te discuseren over hun dageijkse problemen. Zo kwam al snel het idee om samen te werken. Moureen zorgde voor het papierwerk en de registratie. Janat, Wim en ik organiseerde de praktische kant van het project. Dankzij de sponsoring die we mee hadden uit België, konden de leden uit Janats project mee overstappen naar de nieuwe organisatie. De start vond plaats op het gras voor het lokale dispensarium. We gingen op zoek naar een geschikte naam...

JANAT

Toen ik een begrafenis bijwoonde ontmoette ik Nasuna Rose. Ze wist dat ik HIV had en dat ik een organisatie had. Zij is de mama van Maureen. Ze vertelde me dat Maureen contact had met mensen die ons zouden kunnen helpen met BACOP. 

Op 9 augustus ontmoette ik Nele en Wim. Na een gesprek realiseerde ik me dat ze goede bedoelingen hadden. Ik voelde me vereerd. De droom voor een nieuwe organisatie werd werkelijkheid en BACOP werd geherorganiseerd om te voldoen aan internationale standaards. 

Hope Foundation Kajjansi is born!