Het project in België

Financiële steun

Door hier in België op zoek te gaan naar financiële steun, kunnen verschillende activiteiten van Hope Foundation Kajjansi blijven doorgaan. Het is wel de bedoeling dat er in Oeganda inkomstgenererende activiteiten worden georganiseerd, zodat de organisatie ook op eigen middelen kan overleven. Deze inkomsten zullen bij de opstart van het project vooral besteed worden aan kosten die de organisatie onvermijdelijk met zich meebrengt, zoals bijvoorbeeld de huur van een kantoor, kopiëren van documenten voor de dossiers...

Andere activiteiten zoals de aankoop van medicatie, schoolmateriaal, voeding,... zullen steeds deels door de financiële steun vanuit België blijven bekostigd worden.

  • We organiseren op geregelde basis activiteiten zoals in het verleden al gebeurt zijn. Ribbekensavond, Koekjes verkoop, souvenirs verkopen...Je vindt onze activiteiten steeds terug op de 'home'pagina.
  • We gaan op zoek naar sponsors en vragen subsidies aan.

Promotie

Dankzij onze drie maanden aanwezigheid bij de opstart van Hope Foundation, hebben we heel wat ervaring opgedaan. We kennen de gewoontes en problemen waar de mensen dagelijks mee te maken hebben als geen ander. Ook hebben we van de gelegenheid gebruikgemaakt veel beeldmateriaal zoals foto's en films te maken, die voor de promotie kunnen dienen. Er wordt momenteel nog hard gewerkt om een voordracht in elkaar te boxen met het materiaal dat we verzameld hebben. Hiermee hopen we op tal van plaatsen onze uitleg te mogen doen en de mensen te bereiken zodat men weet waarvoor Hope Foundation Kajjansi staat.

Inleefreis

Met deze inleefreis van 3 weken willen we mensen laten proeven van wat wij hebben mogen ervaren. De reis is een afwisseling van oeganda's schoon met bezoeken aan dorpjes waar de realiteit je weer wakker schudt. De laatste week wordt er intensief gewerkt voor, maar vooral met Hope Foundation Kajjansi. Je kan er al je energie kwijt in het geven van gezondheidseducatie, huisbezoeken afleggen, helpen bij de inkomstgenererende activiteiten, gemeenschapswerk...